Stichting behoud De Oliemolen

De Oliemolen weer volop in bedrijf! Helpt u ons mee dat zo te houden?

Even voorstellen

Wij zijn Paul & Corriene Reesink. Wij hebben in 1998 ons bedrijf verplaatst vanuit het centrum van Heerlen naar De Oliemolen. In het centrum konden we onze onderneming niet verder uitbouwen en wij waren toe aan een nieuwe uitdaging. Die vonden we in het herstel en restauratie van de Oliemolen.

Toentertijd was de molen in erge slechte staat. De molen draaide al jaren niet meer, omdat de as gebroken was en het pand was door jarenlang slecht onderhoud aan het afglijden naar een bouwval.

Om het herstel te financieren zoeken we steeds naar nieuwe oplossingen en wegen en hebben we in 2009 de stichting behoud de Oliemolen opgericht.

Op deze website vindt u alle informatie van Stichting Behoud De Oliemolen. Een stichting die in 2009 is opgericht met als doel -de naam zegt het al- om De Oliemolen in Heerlen in bedrijf te houden. Zo'n prachtig rijksmonument met een rijke historie historie, dichtbij het centrum van Heerlen, dat moet toch behouden blijven voor deze en volgende generaties! De stichting maakt zich daar sterk voor.

Schade door de overstromingen op 13 en 14 juli 2021

Op 13 en 14 juli 2021 is De Oliemolen te Heerlen zwaar geraakt door overstromingen. De kelders hebben volledig en de begane grond tot 1 meter en 80 cm onder water gestaan. De schade door het zure water en slijk die was meegevoerd was onbeschrijfelijk. Het herstel gaat jaren duren.

Gelukkig krijgen we financiële hulp, naast de Regeling tegemoetkoming waterschade in Limburg en het onbedijkte gebied langs de Maas in Noord-Brabant in juli 2021 (Regeling WTS juli 2021). Is de hulp van het Nationaal Rampenfonds van ongelofelijk groot belang om de schade veroorzaakt door de overstroming in de molen te herstellen.

Helaas is onze begroting verre van rond, de schade wordt maar deels vergoed dus het gat in de begroting is nog steeds aanzienlijk. Bent u als bedrijf of organisatie ook geïnteresseerd in ons cultureel erfgoed en wilt u eenmalig of jaarlijks iets bijdragen, neem dan contact met ons op!

Totdat we in de gelegenheid zijn om De Oliemolen te herstellen is deze helaas niet meer regelmatig geopend op landelijke monumentendagen, molendagen en bij georganiseerde activiteiten.

Wij wensen u veel leesplezier op onze website.